Biografi

Christine Foss Eriksson Konst Art

Mitt måleri:

Mina bilder är oftast abstrakta eller halvabstrakta, med inspiration av blomster, växtdelar som löv och slingrande former, eller livets olika träd.

Mitt måleri har ibland inslag av exotisk inspiration från orienten, med dess snirkliga sensuella former, ornament och glitter. Andra gånger finns det inspiration ifrån det asiatiskt avskalade och förenklade.
Det finns alltid en extra tanke i det jag gör i min konst. Det är upp till betraktaren att se, eller ha sin egen bild och tolkning.
Det är också viktigt för mig att se, och en önskan om att andra också ska se – former, färger, texturer, eller bilder och figurer eller symbolik i t ex det abstrakta. I vardagen, i det som finns omkring oss, det vackra, det rofyllda, det som ger en extra dimension.

Det som har börjat som en form av min mindfulness – närvaro i nuet – har jag utvecklat till ett glädjefyllt, färgstarkt måleri med experimenterande inslag och blandteknik, och ett öppet sinne.

Kort biografi:

Min kreativa bakgrund är:

- Olika konstkurser i yngre år, som oljemålning, skulptur, inom textil, och många kurser i kroki.
- September 2015: Kurs i klassisk akvarellmålning samt uppföljningskurs i augusti 2016.
- Augusti 2016: Kurs i abstrakt experimentell akvarell med inslag av blandteknik
- Oktober 2016: Webbkurs, ”Förbered dig för att ställa ut din konst”
- Augusti 2017 Webbkurs, ”Canvastryck” (av originalmålningar).
- Oktober 2017 Kurs i sidenmålning (3 st bastekniker)

Personligt om mig:

Jag kommer från Stockholm, där jag har bott i största delen av mitt liv. Jag har också i yngre år studerat och arbetat i England, samt studerat ett halvår i Spanien. Jag har familj med två barn, nio och femton år. Jag har tidigare arbetat i cirka 24 år som ekonomiassistent.
De senaste åren har jag arbetat som arkiv och digitaliseringsassistent.


Utställningar:

Fr o m 2017 och under 2018 har jag varit med i två samlings-utställningar (i Karlstad och i Stockholm),
en egen utställning på bibliotek, två samarbetsutställningar med tre andra deltagare på hyrda gallerier i Gamla stan Stockholm,
samt tre konstmarknader varav två utomhus (och på den sista var jag medarrangör och i stort sett projektskapare). Under 2019 kommer jag att ställa ut sex gånger med ArtQueen.
Läs mer om Christine
[Biografi] [Kontakt] [Konstverk] [Utställningar] [Satusuppdateringar]

Konstverk

Christine Foss Eriksson Konst Art har inte lagt upp några konstverk ännu.