Moderna Museet, ta er tid att gå dit och upplev bra konst

MODERNA MUSEETS SAMLING Moderna Museet har en av Europas främsta samlingar av modern och samtida konst, med nyckelverk av bland andra Henri Matisse, Niki de Saint Phalle och Salvador Dalí. Samlingen omfattar måleri, skulptur, installationer, film, video, teckning och grafik, av svensk och internationell konst från hela 1900-talet fram till idag. I samlingen finns även fotografi och fotobaserad konst från 1840-talet och framåt. TIPS! Gå en visning på egen hand och se våra fantastiska utomhusskulpturer på Skeppsholmen. Fredagar kl 18-20 är det fri entré till Moderna Museets samling (plan 4). På Plan 4 Museets presentation av verk ur samlingen hängs om regelbundet. I den första delen på Plan 4, Sekelskifte till 1940- tal, presenterar verk från den tidiga modernismen av bland andra Pablo Picasso, Sigrid Hjertén och Edvard Munch följt av Vera Nilsson, Sven X:et Erixson och andra konstnärer verksamma under mellankrigstiden. I mellansektionen, Efterkrigstid till 1970-tal, finner vi allt från expressionism till popkonst med konstnärer som Francis Bacon, Yves Klein och Henri Matisse. Här finner du även Moderna Museets mest kända verk, Robert Rauschenbergs Monogram. I den sista delen, Minimalism till nutid, finns ikoniska verk av Donald Judd och Eva Hesse, fotografier av bl a Barbara Kruger samt den måleriska Bachsviten av Gerhard Richter. Fotografi och film i samlingen Under rubriken Den nya sakligheten visas fotografier av bland annat Imogen Cunningham, Emil Heilborn, Albert Renger-Patzsch, Anna Riwkin, August Sander och Paul Strand. På Plan 2 På Plan 2 fortsätter Moderna Museet dialogen mellan Duchamp och andra konstnärskap i museets enastående samling. Surrealismen under 1920- och 30-talet hör till modernismens avgörande konstnärliga och litterära rörelser. Willem de Kooning, Figure in Marsh Landscape Willem de Kooning Figure in Marsh Landscape, 1966 © Willem de Kooning/BUS 2012

Kommentera

Din emailadress kommer inte att synas. Tvingade fält är markerade *

*
*

Blandade artiklar från Konstagenten

Mästaren med den klassiska blå bläckpennan

Det är många som har tappat fokus på jobbet och börjat rita små gubbar med den klassiska blå bläckpennan. Jag kan garantera att det inte såg ut så här när jag gjorde det..

My old new chair

Tatiane Freitas trämöbler med en mix av genomskinligt akryl är unika och nyskapande. Serien som Tatiane skapar heter My old new chair. Vill du veta mer om hennes möbler bes..

Vår delaktighet i konsten

  Skulpturen på skådespelare Margaretha Krook (1925-2001) placerad utanför Dramaten gör oss delaktiga. Konstnären är Marie -Louise Ekman. Ekman gör oss delaktiga i henne..

Kvantitet

En konst är att hitta intressanta spännande bilder. Reuben Wu som är fotograf var på Nevada SolarReserv och tog dessa bilder. Kvantitet är alltid  bäst i naturmiljö. Tit..

Är det inte något speciellt med dessa tjejer?

Vill du bädda in dig i konstiga tankar? Spendera ett par minuter framför dessa verk som Virginia Mori gjort så hörs vi igen sen. Får vi se vad du kom fram till. Besök kons..

Dimma

Ett par vackra bilder över Hong Kong. Andy Yeung. Besök: http://www.andyyeungphotography.com/..
Konstagenten 5.0 2018