Konstagenten intervjuar Stig Espe Olson

stig11_profil Konstagenten fick chansen att göra en kort intervju med Stig Espe Olson som är en heltidskonstnär bosatt i Malmö. Stig är en tekniskt duktig målare som är pricksäker i både färg och form och har en rad olika utställningar bakom sig. Det som vi ser är vardagliga snapshots som avbildas i en rad olika former av rum. I tavlorna ser man Magritte och en modern Edvard Hopper. Det handlar mycket om möten, tystnaden, bullret och att just vara betraktaren som många av oss upplever dagligen. Fantastiskt stämningsfulla verk som gör den enkla vardagen till en oerhört intressant plats. Besök gärna Stig Espe Olson\s hemsida   1.Hur startade ditt konstintresse? Såg en konstutställning som gav mig kicken att försöka själv. 2.Beskriv din stil med egna ord? Realistisk 3. Har du någon relevant utbildning? Princip självlärd, har gått på ett par kvällskurser. 4. Vad inspireras du av? Att se bra konst 5. Fanns det någon artist/konstnär som introducerade dig att vilja skapa? (Måla, Skulptera, mm) Nej 6. Vilken väg skulle du säga att du gick för att bli igenkänd inom konsten? (kommersiella, utbildningar, mm)? Satsade på att ha många utställningar 7. Beskriv din bästa skaparplats? I Ateljèn och framför datorn 8. Går det att livnära sig som konstnär tycker du? Jag det går bra kompletterat med lön som kursledare 9. Vad är det bästa med att vara konstnär? Friheten 10. Vad är det sämsta med att vara konstnär? Ojämna inkomster och förhållandevis låga 11. Vilket är ditt bästa minne hittills som konstnär? Glädjen att komma med på jurybedömda utställningar som te x Liljevalchs 12. Hur går man tillväga för att synas och bli något inom konstyrket? Delta på så många utställningar som möjligt 13. Vad har du för tips till nya artister som vill göra en liknande resa som du? Jobba gärna tillsammans med någon annan och bolla ideèr om utställningsmöjligheter     stig1 stig2 stig3 stig4 stig5 stig6 stig7 stig8 stig10   Besök Stig Espe Oslon: http://pictor.nu/stigolson  

Kommentera

Din emailadress kommer inte att synas. Tvingade fält är markerade *

*
*

Blandade artiklar från Konstagenten

Realistiska verk på en helt annan nivå... Kolla in!

Det är svårt att tro att vissa av dessa målningar är ritade för hand på papper och inte i dator med diverse hjälp av Photoshop. Att kunna rita så realistiskt som  Marcello..

Sand Sand Sand...

Sandslott är något som säkert alla har testat på en mer eller mindre svårighetsgrad i yngre år. Calvin Seibert är en professionell skulptör som tillbringat en tid i att byg..

Mästaren med den klassiska blå bläckpennan

Det är många som har tappat fokus på jobbet och börjat rita små gubbar med den klassiska blå bläckpennan. Jag kan garantera att det inte såg ut så här när jag gjorde det..

Analys av Edward Hoppers verk Nattugglor

Nighth awks – Edward Hopper. 1942 Oljemålning på duk 84.1 cm x 152.4 cm Vad ser vi Ett ljust Gatucafé/bar, nattöppet. Sceniskt avskalad gatumiljö. Det finns..

Kristinehamns konstförening

Utställning nr 203. Konstnärerna Radmila Knezevic bosatt i Örebro ställer ut. Skulpturer: Väktare Objekt Om skogen och om minnen. Jörgen P Karlsson bosatt i Karlsta..

Fem motsättningar om form

Kontraster som i sig är komplement till Wölfflins grundbegrepp om form. Mitt tema har varit en helg på ett Spa sett ur olika vinklar. Linjär Det är som att dra handen..
Konstagenten 5.0 2018