Biografi

Jag är född i norrland i slutet av femtio talet men flyttade så snart jag var gammal nog att stå på egna ben.
Från första början har jag varit besatt av att teckna och måla. Kanske för att min mamma målade/ tecknade mycket och jag fick sitta med med eget papper och penna.
När jag flyttat ner till Stockholm sökte jag in på en konstskola som hette Fetco's som fick mig att inse att jag kunde ingeting om att måla. Men sporrade mig att vilja lära mig .
När jag som 20-åring träffade den man jag skulle spendera drygt tjugo år med, så blev det många flyttar runt om i europa. Jag målade all tid jag fick över. Det var som min terapi. Jag hade några egna små utställningar i Grekland under tiden vi bodde där.
Tillbaka i sverige i början av nittiotalet och började då på en två årig grundläggande utbildning som verkligen fick mig att stå dagligen och jobba på att lära mig att bättre uttrycka det jag kände inom mig. Där upptäckte jag magin med lera och skulpterande som verkligen är något jag älskar.
Därefter sökte jag in på konstfacks bildlärarutbildning vilken jag blev accepterad till men inte gick ändå på grund av andra omständigheter i mitt liv.
Blev en undersköterske/skötar utbildning istället.
Återupptäckte hur roligt det är att fota när digetalkamerorna kom och har alltid en kamera med mig när jag är ute. På min tictail sida (ullasilcock.ticktail.com) så kan man se en del av det jag fotat. Och även på min instagram där jag heter @u.silcock
Har haft några egna utställningar på folkets hus i Huddinge och varit med på en utställning i Köping.

Läs mer om Ulla
[Biografi] [Kontakt] [Konstverk] [Utställningar] [Satusuppdateringar]

Konstverk

Tulpaner
Tulpaner
Pris: 650kr
Skogsblommor
Skogsblommor
Pris: 450kr
Spiral
Spiral
Pris: 500kr
Snurridutter
Snurridutter
Pris: 350kr
Pris: 350kr
Rom
Rom
Pris: 800kr
Nina poppins
Nina poppins
Pris: 800kr
Nypon
Nypon
Pris: 800kr
Svensk sommar
Svensk sommar
Pris: 800kr