Biografi

Kul att ni hitta till min sida!

Jag har alltid gillat konst i någon form, som ung tonåring tecknade jag av elever från skolkatalogen. I skolan var teckning mitt favoritämne. Av en slump provade jag 2012 att måla med akryl och efter det var jag fast. Nu har jag målat sedan dess, mestadels akryl men har även en och annan målning i akvarell, olja samt blyerts.

Sommaren 2016 gick jag min första konstkurs i akrylmåleri! Det blev den stora vändningen för mig! Från att ha målat små tavlor med landskapsmotiv fick jag prova att måla stort och även abstrakt och fick även visa upp mina objekt för dom andra kursdeltagarna och en riktig konstnär ! Det var både läskigt och spännande Men framförallt lärorikt! Kort därefter fixade jag min egen ateljé hemma där jag spenderar så mycket tid jag bara kan. På höstas samma år hade jag min första utställning av tavlor och i januari 2017 hade jag min första vernissage som inbringade ett flertal sålda målningar!

När jag målar tycker jag om att ha något motiv att skapa ifrån, och kan arbeta fritt från det. Ofta är det foton jag tagit själv med kameran men det kan även vara bilder hämtade från tidningar som jag får inspiration ifrån till fritt skapande. Kvinnofiguren är för mig mkt spännande att arbeta med både mer realistiskt men även mer mot det abstrakta hållet. Jag tycker om att göra målningar där människor ingår men jag tycker också om att måla både natur -och stadsmotiv.

Jag har inte gått någon konstnärlig utbildning däremot har jag följt ett flertal onlinekurser på You Tube, b la Karen Ilary, Igor Sacharov mm. Jag har också läst och följt steg för steg övningar i böcker stort som smått om målning, både akryl, akvarell och olja.

Jag hoppas att mina målningar ska beröra och att dom ska inspirera andra till skapande.


Gilla gärna min facebooksida: @monikaskonst

Jag målar i viss mån tavlor på beställning. Hör av er så kan vi diskutera motiv och pris
Läs mer om Monika
[Biografi] [Kontakt] [Konstverk] [Utställningar] [Satusuppdateringar]

Konstverk

Pris: 1800kr
"Venezia"
Pris: 850kr
"Wild horses"
Pris: 1200kr
The old town
The old town
Pris: 1200kr
"Längtan"
Pris: 850kr
Pris: Såldkr
"In blue"
Pris: Såldkr
Vinter i Salsta
Vinter i Salsta
Pris: Såldkr