Värdet av konst. En bok av Karolina Modig och Erik Modig

270238_10150233353198506_630998505_7470933_6647097_n - Kopia Bild. Maud Sandström Visst behöver affärslivet konst! Äntligen en bok som tar upp betydelsen av konst på ett rakt och lättfattligt sätt. Konst har alltid funnits i det offentliga rummet. konsten har varit till för att smycka och dekorera. det har varit monument och minnesmärken likaväl som ett konstverk att fundera över och njuta utav. Den har provocerat och utmanat. Men konstnärer och konsten lever ändå i ett undanskymt osynligt rum. Förr var konsten till för herrefolken och kyrkan. I dag ska det vara själva konceptet, vår så kallade samtidskonst som ska gestaltas. Problemet är att det är så få människor som förstår vad konsten står för, konsten faller inte i god jord. Konstskolorna står för att konsten ska vara fri och obunden.vilket har gjort att rädslan för att konstnärer ska köpas och manipuleras har gjort att marknadskrafter och företagande inte har släppts in och tillåtits samarbetat. Har den det är det design eller reklam, sanningen är nog lite mitt i mellan. Konsten har alltid följt sin tid och det politiska samhällsklimatet har påverkat konsten mer än något annat. Konstvetaren är suverän och allas åsikter ska beaktas. Men det finns en dold agenda. det finn bra och dålig konst. Konsten har alltid ett budskap även om den är svår att se många gånger. Konsten i marknadsföring öppnar nya spännande marknader. (Naturligtvis som ett eget verk inte som en loggotyp) Den skapar nya arbetstillfällen för konstnärer när efterfrågan ökar. Viljan av kunskap för konst ökar också. Föreläsningar och seminarier gör att konstvetaren får nya arbetstillfällen Boken Värdet av konst tar upp allt detta. Legitimeringen av konsten som en social maktfaktor tas upp. "Hur fungerar konsten, vad ska vi ha den till. det är dags att ta konsten på allvar så att den kan ta sin rättmätiga plats bredvid andra vetenskaper". (Ernst Billgren)

Kommentera

Din emailadress kommer inte att synas. Tvingade fält är markerade *

*
*

Blandade artiklar från Konstagenten

Dra era egna slutsatser...

Hur ska man beskriva de verk som Eckart Hahn skapar?. Det är en viss otrygg surrealistisk värld vi får se som visar sig på alla tänkbara sätt. Det är kompositioner mellan de..

Barn av sin stad: En fantastisk utställning värd att minnas

  En utställning som hade många utställare. Kristinehamns konstförening bjöd in 22 stycken konstnärer med rötter från Kristinehamn. Konstnärer som numer verkar och..

Den kallaste staden på jorden

Tack vare fotografen Amos Chapple så får vi se hur det ser ut i den kallaste staden på jorden. Staden är  Ojmjakon som ligger i Ryssland. Finns en varm känsla i det ändå s..

Fotomontage av Erik Johansson

Svenska Erik Johansson är en mästare på fotomontage helt klart. Otroligt duktig på att skapa nya surrealistiska perspektiv och där han spelar våra hjärnor ett spratt. Bes..

Manuel Rivas

Om du är intresserad av design, teknik och arkitektur så tycker jag att Manuel rivas kan inspirera dig att skapa nya former. Personligen så finner jag det otroligt spännande n..

Ett samspel med en fågel

Det är ett härligt samspel mellan denna pojke och hans fågel. Besök konstnär: http://bloomphotography.com..
Konstagenten 5.0 2018