Värdet av konst. En bok av Karolina Modig och Erik Modig

270238_10150233353198506_630998505_7470933_6647097_n - Kopia Bild. Maud Sandström Visst behöver affärslivet konst! Äntligen en bok som tar upp betydelsen av konst på ett rakt och lättfattligt sätt. Konst har alltid funnits i det offentliga rummet. konsten har varit till för att smycka och dekorera. det har varit monument och minnesmärken likaväl som ett konstverk att fundera över och njuta utav. Den har provocerat och utmanat. Men konstnärer och konsten lever ändå i ett undanskymt osynligt rum. Förr var konsten till för herrefolken och kyrkan. I dag ska det vara själva konceptet, vår så kallade samtidskonst som ska gestaltas. Problemet är att det är så få människor som förstår vad konsten står för, konsten faller inte i god jord. Konstskolorna står för att konsten ska vara fri och obunden.vilket har gjort att rädslan för att konstnärer ska köpas och manipuleras har gjort att marknadskrafter och företagande inte har släppts in och tillåtits samarbetat. Har den det är det design eller reklam, sanningen är nog lite mitt i mellan. Konsten har alltid följt sin tid och det politiska samhällsklimatet har påverkat konsten mer än något annat. Konstvetaren är suverän och allas åsikter ska beaktas. Men det finns en dold agenda. det finn bra och dålig konst. Konsten har alltid ett budskap även om den är svår att se många gånger. Konsten i marknadsföring öppnar nya spännande marknader. (Naturligtvis som ett eget verk inte som en loggotyp) Den skapar nya arbetstillfällen för konstnärer när efterfrågan ökar. Viljan av kunskap för konst ökar också. Föreläsningar och seminarier gör att konstvetaren får nya arbetstillfällen Boken Värdet av konst tar upp allt detta. Legitimeringen av konsten som en social maktfaktor tas upp. "Hur fungerar konsten, vad ska vi ha den till. det är dags att ta konsten på allvar så att den kan ta sin rättmätiga plats bredvid andra vetenskaper". (Ernst Billgren)

Kommentera

Din emailadress kommer inte att synas. Tvingade fält är markerade *

*
*

Blandade artiklar från Konstagenten

Emil Nolde

 Emil Nolde (egentligen Emil Hansen), född 7 augusti 1867 i Nolde (Schleswig), död 13 april 1956 i Seebüll, tysk expressionistisk målare. Emil Nolde var inte så bra på at..

Monster

Smart, kul design. Konstnär och designer Rachel Ciavarella skapade Morris-en som är en uppstoppad marulk. Med ett utseende som är läskigt som marulken så är det en kul mix ti..

Fantastiska illustrationer på vardagliga föremål

Gilbert Legrand har en imponerande fantasi när det gäller vardagliga objekt. Gilbert har jobbat i Toulouse i över 2o år. Alla dessa illustrationer är inte bara väldigt bra g..

Är det inte något speciellt med dessa tjejer?

Vill du bädda in dig i konstiga tankar? Spendera ett par minuter framför dessa verk som Virginia Mori gjort så hörs vi igen sen. Får vi se vad du kom fram till. Besök kons..

Svensk digital retro

Simon Stålenhag är en otroligt duktig svensk illustratör. Det är en blandning av det klassiska svenska och sci-fi. Riktigt snyggt gjort! Besök Simon: http://www.simonstale..

Hur skulle din fantasivärld se ut om du kunde skapa den själv?

  Mahmoud Jouini skapar dessa otroligt vackra landskap digitalt. Program som Mahmoud använder sig av är 3ds max 2014 och Photoshop CC. Färgrik träng som skapar en abst..
Konstagenten 5.0 2017