Niklas holm

Niklas Holm är en  konstnär från Kristinehamn. Nu bosatt i Stockholm. Han har en gedigen utbildning bakom sig. Niklas är en dymaniska postmodern konstnär. Han har ett så roligt färgstark och erotiskt formspråk. Har man  inhandlat ett verk, så vet man inte riktigt vart man ska hänga upp det. Ska man hänga det i sitt finaste rum, eller ska man hänga det i sitt sovrum? Ja i vilket fall som helst så kan man inte bli oberörd. Berörd är ett utav konstens viktigaste epitet. Niklas berör! han berör så mycket så man vet inte riktigt hur man ska förhålla sig till hans målningar, man blir väldigt postmodern själv. Lite utav allt. År 2010 ställde galleristen Natalia Goldin  ut Niklas konstverk i sina nya lokaler på Engelbrektsgatan i Stockholm. Hon beskriver hans konst som "rivig med hög temperatur" Men det finns också de som är mer dämpade och lugna." Just nu befinner sin Niklas i New York för att ställa ut och hitta inpiration. Niklas stortrivs i NY och funderar skarpt på att  bosätta sig där Till sommaren 2012 kommer han dock tillbaka till Sverige och ska då ha en stor utställning på Kristinehamns konstmuseum. Niklas arbetar och utforskar också den digitala estetiken. Han tycker att det är spännande att kunna produsera dem i olika fomat. På Kristinehamns konsthall år 2005 så täcktes en hel vägg med ett av hans verk. det var spännande att få känslan utav att nästan kunna gå in i hans fantasivärld. Den 21/5 till den 6/6 ska Niklas tillsammans med ett gäng  (18 stycken) unga Kristinehamnskonstnärer ställa ut på Mariebergs konsthall som ligger i anknytning till konstmuseet. Det blir en hemvändar utställning som kommer att bli så rolig att beskåda. Så lägg det på minnet!

Blandade artiklar från Konstagenten

Den kallaste staden på jorden

Tack vare fotografen Amos Chapple så får vi se hur det ser ut i den kallaste staden på jorden. Staden är  Ojmjakon som ligger i Ryssland. Finns en varm känsla i det ändå s..

Sand Sand Sand...

Sandslott är något som säkert alla har testat på en mer eller mindre svårighetsgrad i yngre år. Calvin Seibert är en professionell skulptör som tillbringat en tid i att byg..

Kvantitet

En konst är att hitta intressanta spännande bilder. Reuben Wu som är fotograf var på Nevada SolarReserv och tog dessa bilder. Kvantitet är alltid  bäst i naturmiljö. Tit..

Handgjorda söta djur såklart!

Cat Kanin är en textilkonstnär från Melbourne som gör dessa skapelser. Hon jobbar annars som illustratör till barnböcker och har en härlig känsla för detta. Hon skapar äv..

Moderna Museet, ta er tid att gå dit och upplev bra konst

MODERNA MUSEETS SAMLING Moderna Museet har en av Europas främsta samlingar av modern och samtida konst, med nyckelverk av bland andra Henri Matisse, Niki de Saint Phalle och..

Vårsalong 3/5-18/5 2014

  Bilderna är tagna av Sten Elfman och Elin Erikson Kristinehamn Vårsalongen på Kristinehamns konstförening lockade många besökare. Över 200 besökare första da..
Konstagenten 5.0 2017