Jan F Karlsson

Biografi:
Jag bor i ett samhälle i norra Sverige som heter Älvsbyn. Där har jag förmånen att få uppleva de fyra årstiderna-höst-vinter-vår och sommar, från vinternattens djupa mörker till sommarens midnattssol dygnet ru...Läs hela

Statusuppdateringar

Biografi

Jag bor i ett samhälle i norra Sverige som heter Älvsbyn. Där har jag förmånen att få uppleva de fyra årstiderna-höst-vinter-vår och sommar, från vinternattens djupa mörker till sommarens midnattssol dygnet runt. Det är detta som har präglat mig som konstnär. Jag är helt självlärd, autodidakt.
Som djur och naturkonstnär är mitt största intresse att se sambanden ute i naturen, sedan avbilda och återge händelser och stämningar i landskapet. Det jag i första hand målar, eller tecknar, är de orörda genuina miljöerna som finns och har funnits i norra sverige. I mina motiv finns många gånger ett djur som dominerar tavlan. I det finns en händelse som utförs av djuret/ djuren vilket uppskattas av betraktaren. När tid medges vistas jag i olika naturmiljöer från fjäll till kust i Norrbotten.

Konstverk

Teknik: olja
ej till salu
Konstagenten 5.0 2017