Romantiken

Romantiken. Under 1700-talet började konsten ha en egen betydelse.  Själva verket kom att att kallas konst inte som förut som konstnären själv. Under slutet på 1700-talet och fram mot 1800-talets slut  speglade man mer kännslor i konsten. Naturen fick symbolisera det storslagna man upphöjde själva livet. Det vackra och det sköna. Skönheten inom konsten skulle fostra och förädla. Konstakademierna  hade monopol på vad som ansågs som konst och det som inte gjorde det. Den tyska romantiska målaren Caspar David Friedrich, (1774-1840) var en av de största konstnärerna i europeisk konst på det symboliska landskapet.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att synas. Tvingade fält är markerade *

*
*

Blandade artiklar från Konstagenten

Adonna Khare

Makalös tavla från Adonna Khare. Enligt henne själv så är det hennes liv som återspeglas i form av djur. Besök konstnär: http://www.adonnak.com/..

Seven Magic Mountains

Denna skapelse står utanför Las Vegas och är ett gäng stora stenbumlingar som är färgade i diverse olika färger. Att bryta naturens eget färgmönster känns alltid spännan..

Är det inte något speciellt med dessa tjejer?

Vill du bädda in dig i konstiga tankar? Spendera ett par minuter framför dessa verk som Virginia Mori gjort så hörs vi igen sen. Får vi se vad du kom fram till. Besök kons..

Salt

David Burdney är en otroligt duktig fotograf som har en mäktig portfolio. Det är en fascinerande blandning av flygfotografier som vi ser i dessa varianter av Saltfält runt om i..

Människans bästa vän

Livet kan vara så mycket bättre med en hund. Dessa bilder visar verkligen hur det kan vara att ha sin bästa vän som hund. Andy Seliverstoff visar att hans intresse till hundar..

Picasso, kunde han måla?

Pablo Picasso. Kunde han måla? Måla som Picasso! Det kan du, lite hur som helst. Utan Picasso så skulle inga barn våga måla känns det som. Jag var på en Picassoutstäl..
Konstagenten 5.0 2018